rosiya-zaboronila-vyizd-v-krayinu-devyatom-gromadyanam-kanadi

Росія заборонила в'їзд в країну дев'ятьом громадянам Канади

 • 15234 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Росія внесла дев'ять громадян Канади, причетних до формування та проведення антиросійського курсу, в чорний список, який забороняє їм в'їзд на територію країни. Про це йдеться у коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, передає УНН.

Цитата

"У відповідь на введені канадським урядом 24 березня 2021 року незаконні санкції проти громадян Російської Федерації під надуманим приводом нібито переслідувань за протиправні діяння російського громадянина Олексія Навального прийнято рішення закрити в'їзд до Росії на безстроковій основі нижченаведеним особам, які мають громадянство Канади", - наголошується в коментарі.

Деталі

У список увійшли міністр юстиції і генеральний прокурор Канади Девід Ламетті, керівник федеральної тюремної служби Канади Енн Келлі, комісар Королівської канадської кінної поліції Бренда Лаки, керівник управління з питань внутрішньої політики апарату прем'єр-міністра Канади Марсі Суркес, міністр із взаємодії з регіонами Канади Домінік Леблан, заступник міністра національної оборони Канади Джоді Томас, заступник начальника штабу національної оборони Канади Майк Руло, заступник комісара Королівської канадської кінної поліції Брайан Бреннан і контр-адмірал, начальник розвідувального управління Збройних сил Канади Скотт Бішоп.

Захарова додала, що офіційна канадська влада продовжує підтримувати спрямовані проти Росії ініціативи, "виявляючи недоречну і контрпродуктивну активність в підтримці ультранаціоналістичного режиму в Києві і русофобських сил в Прибалтиці, безпідставні звинувачення нашої країни в "агресії" проти України, а також спроби втручатися у внутрішні російські справи". Подібні деструктивні дії Оттави, як вказала офіційний представник МЗС РФ, "негативно позначаються на перспективах відновлення повноцінного міждержавного діалогу та налагодження взаємодії між Росією і Канадою як сусідів через Північний полюс".

Нагадаємо

Уряд Канади 24 березня запровадив санкції стосовно дев'яти російських високопоставлених чиновників через ситуацію навколо Олексія Навального. 

Українські Національні Новини

Новини Світу