rosiya-zatyaguye-spravu-pro-skifske-zoloto-minkult

Росія затягує справу про "скіфське золото" - Мінкульт

 • 12852 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Музеї окупованого Криму готуються до продовження судових тяжб у справі щодо повернення Україні "скіфського золота". Їм вигідно затягувати процес і зараз вони наймають юристів для касації. Про це в ефірі радіо Крим.Реалії  повідомила перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко, передає УНН.

"Ми підозрюємо, що кримські російські музеї не зупиняться, будуть до останнього тягнути час. Така позиція Росії: зайняти якомога більше часу. Тобто, всі свої відомості вони дають в останній день, коли це можливо, всі засідання затягуються з надією на те, що, "можливо, щось зміниться в світі, можливо, хтось визнає Крим", - сказала Фоменко.

Вона уточнила, що судове засідання відбудеться 11 березня 2019 року, а у травні-червні сторони мають отримати результат апеляції, яка стосується тієї частини, з якою не згодна російська сторона.

"Ми не сумніваємося, що це рішення буде на нашу користь, оскільки у нас є інформація про те, що російські представники кримського музею вже найняли юридичних радників, які працюють в касаційних судах, тобто, якщо програють в суді апеляційної інстанції, вони вже готуються до наступного – останнього рівня", – зазначила Фоменко.

Як повідомляв УНН, міністр культури України Євген Нищук повідомив, що на березень 2019-го року призначено ще одну апеляцію у справі щодо повернення Україні "скіфського золота".

Нагадаємо, "скіфське золото" перебуває в музеї Амстердама.

Зазначимо, Київ і музеї окупованого Криму протягом деякого часу вели судову тяганину за повернення колекції золота. 14 грудня 2016 року суд в Амстердамі ухвалив рішення повернути "скіфське золото" Україні.

Українські Національні Новини

Політика