rosiya-zayavila-scho-pidtrimuye-kontakti-z-ssha-schodo-sno-3

росія заявила, що "підтримує" контакти з США щодо СНО-3

 • 626069 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. росія заявила, що "все ще підтримує" контакти зі Сполученими Штатами щодо Договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3), попри призупинення його дії минулого місяця, але "шансів повернутися до нього мало". Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Гіпотетична можливість повернутися до цього сюжету може виникнути тільки тоді, коли і якщо Вашингтон перегляне свій деструктивний курс ескалації щодо рф, неприйнятний і в усіх аспектах руйнівний для того, що можна назвати залишками від наших відносин між москвою і Вашингтоном", - заявив зступник міністра закордонних справ рф Сергій Рябков.

Деталі

Він зазначив, що росія "дотримуватиметься" обмежень, які прописані у Договорі, проте виключив відновлення взаємних інспекцій, заявивши, що це "неможливо".

За словами аналітиків, зрив СНО-3 або нездатність його продовжити після закінчення терміну дії у 2026 році збільшить ядерні ризики в період загострення конфронтації між москвою і Вашингтоном через війну росії в Україні.

Нагадаємо

Російський диктатор володимир путін 28 лютого підписав закон про призупинення участі російської федерації в Договорі зі скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3).

Українські Національні Новини

Новини Світу