rosiya-znovu-pogrozhuye-rozshiriti-geografiyu-viyni-proti-ukrayini

росія знову погрожує розширити географію війни проти України

 • 198135 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. У МЗС рф погрожують розширити "географічні завдання" війни у разі постачання Україні далекобійної зброї. З такою заявою виступив директор департаменту Північної Америки МЗС рф олександр дарчієв в інтерв'ю росЗМІ, пише УНН.

Деталі

дарчієв, якого цитують росЗМІ, заявив, що "кореляцію масованих поставок Києву західних озброєнь з ходом та термінами" війни, яку рф називає "сво", "чітко окреслив сергій лавров". І що те, що москва називає "накачування" України, "більш далекобійніми системами зброї", зі слів дарчієва, "призведе до того, що географічні завдання спецоперації відсуватимуться ще далі".

З його слів, "росія не може допустити, щоб на решті української території знаходилися озброєння, що становлять пряму загрозу нашій країні" та окупованим територіям.

Доповнення

У липні міністр закордонних справ росії сергій лавров заявляв, що "спецоперація" вийшла за межі "днр" та "лнр", а географія завдань російських військових, нібито, змінилася.

Після цього британська розвідка заявила, що заява лаврова про розширення "спецоперації" на Херсонську і Запорізьку області через постачання Україні зброї більшої дальності є майже напевно неправдою. І вказали, що росія не "розширила" свою війну, збереження довготривалого контролю над цими районами майже напевно були початковими планами вторгнення.

Українські Національні Новини

Війна