rosiya-zrobila-pomilku-davshi-yevropi-deshevu-energiyu-na-40-rokiv-lider-bosniyskikh-serbiv

росія зробила помилку, давши Європі дешеву енергію на 40 років - лідер боснійських сербів

 • 2491175 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. На думку лідера боснійських сербів Мілорада Додіка, росія "зробила жахливу помилку, постачаючи дешеву енергію Європі понад 40 років". Про це УНН інформує з посиланням на Anadolu.

Цитата

"Європа нещасна і втратила свою владу. Європа не має ресурсів, сировини та енергії, і якщо вона хоче майбутнього в галузі енергетики, їй доводиться спиратися на інший ринок. Найближчий і найкращий комерційний ринок для них – це росія", - сказав Додік.

Деталі

Додік, президент Республіки Сербської, контрольованої сербами половини Боснії та Герцеговини, сказав, що Європа розвивається завдяки дешевій енергії, яку вона отримує з росії.

"Звичайно, Захід, Європа та США не зникнуть у конкретному плані, але Європа не змогла добре порівняти своє місце і роль у ситуації, що склалася, і стала найбільшою жертвою того, що відбувається у світі", - сказав він.

Він заявив, що його неучасть у санкціях проти росії викликає дискомфорт у Європі.

"Дві близькі нам нації воюють, і я думаю, що це повністю справа рук Заходу".

Додамо

Європарламент минулого тижня закликав до запровадження санкцій проти Додіка.

"ЄП повторює свій заклик до ухвалення адресних санкцій проти дестабілізуючих суб'єктів у Боснії та Герцеговині, включаючи тих, хто загрожує її суверенітету та територіальній цілісності, особливо Мілорада Додіка", - йдеться у резолюції, ухваленій Європарламентом.

Резолюцію було прийнято 407 голосами проти 92 при 142 утриманих.

У резолюції також висловлюється стурбованість щодо термінів, змісту та порядку внесення змін до закону про вибори та Конституції Боснії, які були ініційовані Високим представником Боснії та Герцеговини.

Українські Національні Новини

Новини Світу