rosiya-zupinila-postachannya-gazu-do-polschi-zmi

росія зупинила постачання газу до Польщі - ЗМІ

 • 187329 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. росія призупинила постачання газу до Польщі за ямальським контрактом. Про це неофіційно стало відомо порталу Onet, передає УНН.

Деталі

Видання пише, що у Міністерстві клімату Польщі зібралася кризова група.

З боку росії немає заяв про те, чи це є виконанням ультиматуму, яким нещодавно погрожував володимир путін.
Офіційні оголошення з цього приводу мають бути оприлюднені сьогодні.

Інформація про зупинку постачання газу була неофіційно підтверджена Onet як в урядових джерелах, так і в польській нафтогазовій промисловості (PGNiG).

"Минулої п'ятниці закінчився термін розрахунків за газ у валюті рф. Ми враховуємо різні сценарії та готові до них", - підкреслили в компанії.

Маріуш Гершевськи із Radio Zet звернув увагу на схему Європейської мережі операторів газотранспортних систем на вході газопроводу до Польщі у Кондратках. Через деякий час він повідомив, що росія припинила постачання газу.

Czy Rosjanie zakręcili gaz na rurociągu Jamalskim?
Niepokojący wykres Europejskiej Sieć Operatorów Systemów Przesyłowych Gazu na wejściu rurociągu gazowego do Polski w Kondratkach @RadioZET_NEWS pic.twitter.com/QAlYoqzfhL

— Mariusz Gierszewski (@MariuszGierszew) April 26, 2022

Що було раніше

Наприкінці березня володимир путін підписав указ про продаж газу "ворожим країнам" (до яких входить і Польща). За його даними, Москва приймає платежі лише в рублях за постачання російського газу. Новий закон набув чинності 1 квітня.

Спочатку Польща відтягувала рішення про оплату російської сировини, доки вона не була прийнята на рівні ЄС.

Уповноважений уряду зі стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський на запитання журналістів, чи платитиме уряд Польщі за газ у рублях, відповів коротко: "Ми не платитимемо".

Українські Національні Новини

Новини Світу