rosiya-zupinila-postachannya-gazu-po-pivnichnomu-potoku-na-tli-poshkodzhen

росія зупинила постачання газу по “Північному потоку” на тлі пошкоджень

 • 277464 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Постачання російського газу по “Північному потоку” повністю зупинено до тих пір, доки не будуть усунені пошкодження обладнання, а саме вітік масла на двигунах. Про це повідомляють росЗМІ, передає УНН.

Деталі

“Газпром” повідомив, що під час техобслуговування газопостачального агрегату “Північний потік” був виявлений витік масла. У зв'язку з цим компанія припинила постачання газу до усунення проблеми. Згідно з інформацією компанії Siemens, повне усунення витоку масла на двигунах можливе лише умовах спеціальних ремонтних заходів.

Голова “Газпрому” Олексій Міллер, як пишуть росЗМІ раніше зазначав, що компанія Siemens наразі немає змоги регулярно ремонтувати складові “Північного потоку”. При цьому він вказував на санкції.

Доповнення

Напередодні компанія Nord Stream 2 AG, яка обслуговує газопровід "Північний потік-2", повідомила про різке падіння тиску на нитці А з 300 до 7 бар.

За даними BILD, у Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Після падіння тиску зі 105 до 7 бар було проведено спостереження за допомогою винищувачів F-16 ВПС Данії. Вони помітили бульбашки, що підіймаються з моря біля острова Борнхольм. Це спостереження підтверджено датськими військовими у ЗМІ.

Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1". "Один в економічній зоні Швеції та один в економічній зоні Данії. Вони дуже близькі один до одного", — йдеться у заяві відомства, яку цитує BILD.

Наразі передбачається, що цей район буде закрито для судноплавства протягом двох тижнів.

Саймон Педерсен, викладач енергетики університету Ольборга, сказав в інтерв'ю Politiken: "Існує ризик дуже сильного вибуху, якщо газ вступить в контакт з вогнем і іскрою. Крім того, він отруйний для людей та тварин".

Оператор проекту Nord Stream AG, за даними росЗМІ, повідомив, що руйнування, що відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2", мають "безпрецедентний характер". Компанія зазначає, що терміни відновлення роботи трубопроводів поки що оцінити неможливо.

Українські Національні Новини

Економіка