rosiya-zvilnyatime-svoyikh-diplomativ-z-posolstv-nedruzhnikh-derzhav

Росія звільнятиме своїх дипломатів з посольств "недружніх держав"

 • 26629 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, який обмежив можливість найму на роботу громадян країни в дипломатичні місії до “недружніх держав”. Відповідний документ був оприлюднений 23 квітня на сайті Кремля, передає УНН.

Що відомо

Зазначається, що сам список "недружніх країн" буде визначати уряд РФ. Як відзначають російські ЗМІ - такого терміну в російському законодавстві раніше не було. В указі йдеться, що його було створено у відповідь на “недружні дії США та інших іноземних держав”.

Деталі

Документом дозволяється визначати уряду РФ, скільки людей, які не мають громадянства роботодавця, можуть працювати в його дипломатичному представництві на російській території. 

Низка іноземних посольств, консульств і культурних центрів, що працюють у РФ, наймають місцевих співробітників. Часто це робиться для того, щоб технічний персонал не займав квоту дипломатичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив світу, що Росія сама буде визначати "червону межу", за яку не можна заступати іншим країнам

Указ передбачає, що росіяни, скорочені через набрання ним чинності, повинні звільнятися відповідно до російського законодавства.

Що передувало

Раніше у МЗС РФ заявили, що висилка російського дипломата з України "не симетрична дія" і пообіцяли відповісти.

Українські Національні Новини

Новини Світу