rosiyani-breshut-pro-obstril-kramatorska-tsentr-informbezpeki-zibrav-fakti-scho-pidtverdzhuyut-prichetnist-okupantiv-do-aviaudaru-1

Росіяни брешуть про обстріл Краматорська: Центр інформбезпеки зібрав факти, що підтверджують причетність окупантів до авіаудару

 • 97625 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Російські окупанти брешуть про обстрілу залізничного вокзалу Краматорська, де загинули щонайменше 39 людей. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав факти, які доводять причетність російських військ до обстрілів, пише УНН.

Деталі

Зокрема, російські пропагандисти "РИА Новости" написали про вибух у Краматорську о 10:25, хоча перші повідомлення зі слів очевидці з’явилися приблизно о 10:30.

Російське міноборони переконує, що війська рф не використовують ракети "Точка-У" (саме такою ракетою росіяни вранці вдарили по Краматорську), однак розслідувачі Conflict Intelligence Team ще 6 березня писали, що рф повернулася до використання цього типу ракет.

О 10:25 у проросійських телеграм-каналах оприлюднили відео запуску двох ракет. У повідомленні йшлося про те, що ракети запустили з Шахтарська, що перебуває під "ДНР".

Пропагандисти, які повідомили про те, що росіяни обстріляли вокзал у Краматорську, видалили свої публікації після того, як з’явилися фото вбитих цивільних, передає російський The Insider.

Додамо

За даними слідства, 8 квітня 2022 року збройні сили рф у порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснили ракетні удари по залізничному вокзалу Краматорска.

На момент удару відбувалася евакуація населення, на вокзалі перебувало майже 4000 цивільних осіб, серед яких більшість — жінки та діти.

Внаслідок ракетного удару по території залізничного вокзалу Краматорська Донецької області загинули 39 людей, серед яких 4 дитини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП