rosiyani-chinit-zlochin-proti-svitu-koli-bomblyat-odesu-poyasnyuye-viyskoviy-ekspert

Росіяни чинить злочин проти світу, коли бомблять Одесу: пояснює військовий експерт

 • 480797 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Останнім часом почастішали обстріли Одеси та області з боку ворожої армії. Про те, чи має збільшення атак стратегічне значення, чи лише політичне, УНН поспілкувався з військовими експертом, полковником Сергієм Грабським.

Цитата

"Наведу приклад, щоб ви розуміли: відвідування Прем'єр-міністром України і головою Європейської Ради Шарлем Мішелем сховища зерна. Це має не просто стратегічне, а світове стратегічне значення. Адже руйнування можливостей по транспортуванню продовольства може становити глобальну проблему для світу. І росіяни це чітко усвідомлюють”, - відповідає на запитання співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: голові Євроради довелося ховатися від ракетного обстрілу в Одесі

Деталі

Як зазначає Грабський, дії росії становлять загрозу світового рівня, адже Україна на сьогодні є ключовим фактором забезпечення продовольчої стабільності світу. Росіяни це чітко усвідомлюють, тому принципово наносять удари по інфраструктурі, намагаючись знищити ці об’єкти, вважає експерт.

“Знищення якогось сховища з зерном або його пошкодження категорично може вплинути на стан справ. Поки ми зберігаємо ці зерносховища, поки ми підтримуємо навіть залізницю, якою вагонами можна відправляти зерно на перевалку, до того самого Рені або Ізмаїла, ми можемо трошки впливати на ситуацію. Противник це чітко усвідомлює”, - каже Грабський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбардування Одеси відбувається практично щодня – Шмигаль

“Росія чинить злочин проти світової продовольчої стабільності. Одеса не є таким важливим військовим об’єктом, як той самий Маріуполь. Натомість, Одеса є виключно важливим торгівельним і економічним об’єктом не тільки для економічної стабільності держави, а для світової стабільності – як елемент і морської торгівлі, і елемент сховищ, і розповсюдження і переправки критично важливих вантажів, таких як продовольство. Не тільки порт, але і залізничний вузол Одеси”, - додає полковник.

Нагадаємо

У травні почастішали ворожі атаки на Одеський регіон.

Так, увечері 9 травня російські окупанти випустили по Одесі сім ракет. У результаті ворожого ракетного удару в Одесі, зокрема, спалахнула пожежа в одному із торговельно-розважальних центрів. Внаслідок ворожого удару по місту одна людина загинула, п'ятеро поранених доправили до лікарні

Українські Національні Новини

Суспільство