rosiyani-mozhut-zastosuvati-tochkovi-raketni-udari-gumenyuk-pro-rokovini-okupatsiyi-krimu

росіяни можуть застосувати точкові ракетні удари - Гуменюк про роковини окупації Криму

 • 388292 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У день роковин початку окупації Криму 20 лютого російські окупанти можуть застосувати точкові ракетні удари, адже в Чорному морі залишається один підводний ракетоносій. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

На запитання, чи помітні якісь приготування росіян з нагоди сьогоднішньої дати, початку окупації Криму, Гуменюк відповіла: «Що стосується очікування посилення дистанційних впливів, таких як ракетні удари, вони залишаються актуальними, оскільки попри те, що погіршилась погода, у морі шторм і ракетоносії позаводили, один все ж таки підводний залишається, і це якраз ознака підступності ворога, яка говорить про те, що вони можуть застосувати і точкові ракетні удари, про які ми попереджали, тому що виявлення пуску з підводного човна – це досить приховано і для ППО ускладнено».

Доповнення

19 лютого Гуменюк повідомляла, що росія тримає в Чорному морі 2 носії крилатих ракет “Калібр” та, попри виснаження запасів, усе ще може завдавати ракетні удари по території України.

Довідково

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

У 2020 році Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на державному рівні, який вирішили відзначати щорічно 26 лютого.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Тиждень розпочнеться з нестійкої погоди - синоптики

     • 518733 переглядiв

    Ще плюс 820: Генштаб оновив інформацію про знищених окупантів

     • 553776 переглядiв

    У Бразилії через потужні зливи загинули щонайменше 36 людей

     • 452698 переглядiв