rosiyani-vbili-dvokh-zhiteliv-bilogorivki-gayday

росіяни вбили двох жителів Білогорівки - Гайдай

 • 109297 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Через обстріли російських окупантів Білогорівки Луганської області двоє місцевих жителів загинули вчора. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

“Росіяни вбили двох жителів Білогорівки, у Кремінній відсутні світло, вода та закінчуються харчі, лікарні на окупованій території переповнені пораненими – відмовляють у госпіталізації цивільним і навіть військовим з запаленням легенів чи інсультом”, – повідомив він.

Деталі

З його слів, Білогорівку, як і низку вже звільнених від окупантів населених пунктів, росіяни знову обстріляли вчора. Зазначається, що після деокупації жителям пропонували евакуюватися, але вони вирішили залишитися у рідному селі. Противник знав, де саме проживало населення, тому і бив саме туди.

Також росіянами 25 жовтня відкривався вогонь по Невському, Стельмахівці та Новоєгорівці.

Гайдай також повідомив, що для поповнення підрозділів приватних військових кампаній до Станиці Луганської з території рф приїхала чергова партія ув’язнених. Так званій «народній міліції», за його словами, заборонено втручатися, у разі виявлення порушень з боку прибулих найманців.

“Заборонено майже все – навіть лікування. Медзаклади на окупованій території переповнені пораненими. Цивільним, звісно, відмовляють у госпіталізації. Так само, як і військовим, якщо звернення не пов’язано з пораненням. Потрібна допомога у разі запалення легенів або інсульту – лікуйся сам. Поранив себе у сідницю – допоможемо”, – додає голова ОВА.

Тим часом жителі Кремінної, що залишилися в окупації, жаліються на майже критичну ситуацію у місті – там відсутні світло та вода, в магазини припинили підвозити продукти, зазначив Гайдай.

Доповнення

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що окупаційні війська рф для поповнення поточних втрат продовжують примусову мобілізацію в Луганській області.

Українські Національні Новини

Війна