rosiyani-vrantsi-vdarili-po-lyudnomu-rinku-v-avdiyivtsi-vidomo-pro-7-zagiblikh-golova-ova

Росіяни вранці вдарили по людному ринку в Авдіївці, відомо про 7 загиблих - голова ОВА

 • 188852 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Армія рф вранці обстріляла центральний ринок в Авдіївці на Донеччині, щонайменше 7 людей загинули, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у середу, 12 жовтня, у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Щонайменше 7 загиблих і 8 поранених — наслідок ранкового обстрілу Авдіївки. Росіяни завдали удару по центральному ринку, де на той час перебувало чимало людей", - повідомив Кириленко.

Деталі

За даними Кириленка, зранку росіяни двічі обстріляли місто з "Градів", також зафіксовані танкові обстріли та повітряні вибухи.

Голова ОВА наголосив, що в таких обстрілів "немає жодної воєнної логіки — тільки нестримне прагнення вбити якомога більше наших людей і залякати інших". "В цьому вся суть росіян. Не здатні протистояти українському війську, вони "воюють" із беззбройними цивільними", - зауважив він.

Також Кириленко повідомив, що вночі росіяни вели вогонь на різних ділянках фронту від Мар’їнки до Соледара.

На Донецькому напрямку найбільше постраждала Авдіївка. Окрім того, у Мар’їнській громаді обстріли Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки – без постраждалих.

На Горлівському напрямку росіяни завдали два авіаудари по Бахмуту – наслідки уточнюють. У Соледарській громаді ворог завдав ракетного удару по Васюківці – пошкоджено 8 будинків, газогін та лінії електропередач. Також під обстріли в громаді потрапили Яковлівка, Бахмутське і Парасковіївка – без жертв. У Торецькій громаді артобстріл Північного – пошкоджено будинок. У Світлодарській громаді гучно було на станції Майорськ – без жертв.

Доповнення

За 11 жовтня росіяни вбили 6 мирних жителів Донеччини: 4 у Лимані та 2 у Тернах. Ще 1 людина отримала поранення.

Українські Національні Новини

Війна