rosiyani-zavdali-blizko-300-udariv-po-energosistemi-ukrayini

Росіяни завдали близько 300 ударів по енергосистемі України

 • 114970 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. З 10 жовтня російські окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

«З минулого понеділка й по сьогодні ми маємо вже сумарно під 300 ударів по енергосистемі: ракетами, артилерією і дронами. Безумовно, йде підготовка, готується сценарій, що робити у разі драматичних пошкоджень в енергосистемі, які потребують набагато більше часу для відновлення, ніж ми робимо зараз», - розповів Галущенко.

За його словами, в такому випадку – це цілий механізм, в якому будуть задіяні майже всі державні органи, всі військові адміністрації на місцях, й це буде скомуніковано з громадянами, щоб вони чітко знали, що їм робити в тій чи іншій ситуації.

«Умовно: де буде можливість отримати електроенергію, тепло, зарядити телефон, отримати зв'язок й так далі», - сказав Галущенко.

Доповнення

Внаслідок ворожих ударів майже 40% загальної інфраструктури України зазнали серйозних пошкоджень.

Галущенко повідомляв, що добровільне скорочення споживання електроенергії на 20% критично допомогло б енергосистемі України, яка постраждала внаслідок ворожих ударів. Якщо добровільно не заощаджуватимуть достатньо, віялові відключення неминучі.

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив, що енергетики передбачають та опрацьовують декілька варіантів розвитку ситуації з різною інтенсивністю пошкоджень енергосистеми України.

Українські Національні Новини

Політика