rosiyanin-u-latviyi-namagavsya-dati-politseyskomu-milyon-yevro-khabara

Росіянин у Латвії намагався дати поліцейському мільйон євро хабара

 • 18106 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Генеральна прокуратура Латвії звинуватила громадянина Росії в пропозиції хабара обсягом більше одного мільйона євро посадовій особі державної поліції. Відповідну інформацію підтвердив фахівець зі зв'язків з громадськістю прокуратури Уну Реке, передає УНН, посилаючись на Delfi.

Обвинувачення було надано відповідно до статті Кримінального кодексу країни, яка передбачає відповідальність за дачу хабара в особливо великому розмірі. Росіянину може загрожувати до восьми років в'язниці, пише видання.

Так, повідомляється, що 18 грудня минулого року Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвії (БЗБК) повідомило про затримання 9 листопада людини, яка на прохання представника певного підприємства запропонувала поліцейському хабар.

Повідомляється, що у межах розслідуваної поліцією кримінальної справи були заарештовані фінансові кошти юридичної особи в кредитній установі у 32 млн євро.

Представник компанії зв'язався з фізичною особою, щоб вона "вирішила питання" і домоглася скасування рішення про арешт. Після цього фізична особа запропонувала поліцейському хабар обсягом понад 1 млн євро.

Співробітник поліції повідомив про те, що сталося, керівництву своєї установи, яке передало інформацію БЗБК. Фізична особа 9 листопада передала поліцейському частину хабара у 85 тис. євро, після чого була затримана.

Як повідомляв УНН, 28 грудня ФСБ Росії затримала в Москві громадянина США Пола Вілана, якого підозрюють в "шпигунстві".

Українські Національні Новини

Новини Світу