rosiyi-ne-povinno-buti-dozvoleno-vikoristovuvati-pravo-veto-v-oon-kislitsya

Росії не повинно бути дозволено використовувати право вето в ООН - Кислиця

 • 10894 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Росія, як сторона збройного конфлікту на сході України, не повинна мати право вето в ООН. Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи на сесії Генасамблеї, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Неодноразові заяви російських офіційних осіб про нібито "посередницьку" роль Росії у донбаському мирному процесі обурливі. Росія не була і не може, в принципі, бути посередником у конфлікті, в якому вона почала і продовжує брати участь з першого дня агресії. Як сторона конфлікту, необраний член Ради Безпеки ООН, навіть не згаданий в статті 23 Статуту ООН про склад Ради, Росії не повинно бути дозволено використовувати право вето", - заявив постпред.

Деталі

За словами Кислиці, вкрай важливо постійно нагадувати Москві про її зобов'язання як сторони конфлікту.

"До тих пір, поки Росія не відмовиться від своєї ролі в конфлікті, перспективи мирного врегулювання залишатимуться недосяжними", - наголосив дипломат.

Доповнення

Додамо, що у вересні Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, закликав до реформи Організації Об'єднаних Націй, тому що "хтось зловживає правом вето".

Українські Національні Новини

Політика