rosiyska-agresiya-proti-ukrayini-prizvede-do-novikh-sanktsiy-yes-merkel

Російська агресія проти України призведе до нових санкцій ЄС - Меркель

 • 18745 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Європейський Союз має бути готовим ввести додаткові санкції проти Росії, якщо ситуація на сході України та навколо неї або на білорусько-польському кордоні загостриться, заявила у четвер в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Виступаючи на спільній пресконференції в Берліні зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким, канцлер, що йде з посади, заявила, що ЄС має бути єдиним у питаннях "озброєння" проти Білорусі та мігрантів, а ще проти розгортання Росією військ поблизу кордону з Україною.

"Будь-яка подальша агресія проти суверенітету України матиме високу ціну", - сказала Меркель.

Доповнення

І Росія, і Україна цього тижня провели військові навчання після тижнів зростання напруженості між Києвом і Москвою, в той час, як тисячі мігрантів з Близького Сходу та інших гарячих точок застрягли на східному кордоні Європейського Союзу в кризі, яку, за словами блоку, спровокували білоруси, а саме самопроголошений правитель Олександр Лукашенко.

Польща направила на кордон військових і поліцію, щоб не допустити перетину мігрантами кордону з Білорусі. Моравецький сказав, що цим Польща захищає ЄС і Німеччину від "великої хвилі" мігрантів і додав, що блок повинен розглянути додаткові санкції проти Мінська.

ЄС звинувачує Мінськ у тому, що він ввозить мігрантів в країну та штовхає їх через кордони ЄС, звинувачення, які Лукашенко заперечує, у спробі дестабілізувати своїх західних сусідів і весь блок.

Меркель сказала, що вважає, що Польща робить все можливе, щоб уникнути подальшої ескалації на кордоні, але висловила занепокоєння щодо складних умов, з якими стикаються мігранти з обох сторін.

"Ми зацікавлені в тому, щоб про людей у ​​Білорусі дбали по-людськи, - сказала Меркель. - Ми також обговорили гуманітарну ситуацію на польській стороні кордону".

Українські Національні Новини

Новини Світу