rosiyska-armiya-velika-tozh-ne-varto-rozrakhovuvati-na-vicherpuvannya-resursu-viyskoviy-ekspert

Російська армія велика, тож не варто розраховувати на вичерпування ресурсу – військовий експерт

 • 1176130 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Російська армія чисельна, тому у військового керівництва є змога і далі кидати особовий склад на штурм українських населених пунктів. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Сергій Грабський. 

Деталі

Він вважає, що наше завдання – не очікувати вичерпування ресурсів ворога, а ефективно протистояти.

"У росії є таке поняття як БАРС – "боевой армейский резерв страны". Вони його готують поступово і можуть окремі невеликі підрозділи кидати на посилення діючих угрупувань. Що стосується призову, мобілізації та іншого, то ясно, що на це потрібно більше часу. Це все проводиться параллельно. Російська армія дуже велика, тому вони можуть собі дозволити таку розкіш – кидати по можливості підготовлені резерви і поступово вчити нові", – зазначив Грабський.

Експерт додав, що загальний мобілізаційний ресурс країни становить, як мінімум, 14 мільйонів осіб. Навіть якщо вдасться мобілізувати 10%, то вийде мільйон. Він впевнений, що таку кількість росіяни зможуть зібрати.

Цитата

"Але це із розрахунку на затяжну, тривалу війну. А от наскільки вони будуть спроможні її вести – це питання. Тому розраховувати, що в них вичерпуються резерви скоро, недоцільно. Треба розуміти, що наше завдання – ефективно протистояти, а не думати, що вони закінчуються", – сказав співрозмовник.

Додамо

Щодо техніки, то експерт зазначає, що вона застаріла, проте їздить та стріляє. Її низька ефективність компенсується великою кількістю.

"Вони можуть із десяти застарілих танків зібрати три. А маючи більше 12 тисяч заявленої кількості, навіть якщо взяти 10%, то це 1200 танків. Заліза в них вистачає, вони можуть його і далі підтягувати", – вважає експерт.

Нагадаємо

Під час спроби переправи через річку Сіверський Донець із боку Кремінної російська армія втратила 485 військовослужбовців з направлених 550, також було пошкоджено понад 80 одиниць техніки.

Українські Національні Новини

Політика