rosiyska-aviatsiya-zalishayetsya-vrazlivoyu-dlya-ppo-ukrayini-minoboroni-velikoyi-britaniyi

Російська авіація залишається "вразливою" для ППО України - міноборони Великої Британії

 • 135098 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Україна продовжує представляти "серйозну проблему" для російських повітряних та ракетних операцій, роблячи російські літаки "вразливими" до систем ППО малої та середньої дальності, заявило в неділю міністерство оборони Сполученого Королівства, передає УНН.

Цитата

"Нездатність росії виявити та знищити системи ППО серйозно ускладнила їхні зусилля щодо встановлення широкого контролю в повітрі, що, у свою чергу, суттєво вплинуло на їхню здатність підтримувати наступ своїх сухопутних військ на низці напрямків", — йдеться у повідомленні міністерства у Twitter.

Деталі

Міністерство також повідомило про концентрацію російської авіації у напрямку південного сходу України, "ймовірно, через те, що росія зосередила свої військові дії в цьому районі", йдеться у повідомленні.

Російські військово-морські сили продовжують перешкоджати поповненню постачання України з моря за допомогою "дальньої блокади" українського узбережжя в Чорному та Азовському морях, заявило міністерство, хоча висадка морського десанту російських сил, ймовірно, буде "все більш ризикованою".

Міни в Чорному морі, також "являють серйозну небезпеку" для морської діяльності, заявило міністерство, додавши, що, хоча походження таких мін залишається неясним і спірним, "їх присутність майже напевно пов'язана з діями російського флоту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія направить в Україну зброю, щоб утримати контроль над Одесою

Українські Національні Новини

Новини Світу