rosiyska-delegatsiya-na-zasidanni-tkg-zaproponuvala-zibratisya-v-minsku

Російська делегація на засіданні ТКГ запропонувала зібратися в Мінську

 • 24071 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Представник президента РФ в ТКГ Борис Гризлов запропонував провести наступне засідання в очному режимі в Мінську. Українська сторона і ОБСЄ не підтримали цю ідею. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Гризлов "несподівано" запропонував провести наступне засідання ТКГ, вже в очному режимі, в Мінську ... Дивна пропозиція на тлі лідерства РФ в Європі за кількістю заражень коронавірусом. А Мінськ з Москвою зараз так тісно переплелися, що можна тільки уявити кількість нових і старих російських штамів цієї зарази в Білорусі ... Звичайно ми не готові ризикувати своїм здоров'ям. Як, до речі, не загорілися таким бажанням і представники ОБСЄ", - написав Гармаш.

Деталі

Також він повідомив, що політична підгрупа, як і раніше, заблокована.

"На пропозицію української делегації, до вирішення процедурних питань, продовжити роботу шляхом надання письмових відповідей на питання модератора підгрупи, представник Росії Гризлов відповів відмовою. Це зрозуміло, вони ж - "посередник" ... ", - розповів Гармаш.

Крім того, він заявив, про новинку в сфері перешкоджання роботі СММ ОБСЄ.

"Зафіксовані випадки "засліплення" камер спостереження місії за допомогою лазерного випромінювання...", - написав Гармаш.

Доповнення

Керівниця Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Анн Лінде призначила дипломата з Фінляндії Мікко Кіннунена спеціальним представником організації в Україні і Тристоронній Контактній групі (ТКГ).

Українські Національні Новини

Політика