rosiyska-delegatsiya-pidtverdila-scho-peregovorniki-mayut-dostatno-napratsyuvan-dlya-zustrichi-zelenskogo-i-putina-arakhamiya

Російська делегація підтвердила, що переговорники мають достатньо напрацювань для зустрічі Зеленського і путіна – Арахамія

 • 157653 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Російські делегати підтвердили тезу про те, що драфти документів вже достатньо напрацьовані для проведення консультацій між президентами України і російської федерації. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова делегації, очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише УНН.

Цитата

"Найбільш важливий момент – вони теж підтвердили нашу тезу, що драфти документів вже достатньо напрацьовані для того, щоб проводити безпосередні консультації між двома лідерами країн – президентами України і російської федерації. Тому у нас зараз завдання – швидше напрацювати якусь фінальну стадію не самого документу, а тих питань, які ми вже чіпали, і готувати можливу зустріч президентів", - сказав Арахамія.

Деталі

Він також нагадав, що цього тижня турецький президент Реджеп Таїп Ердоган зателефонував Президенту України Володимиру Зеленському і російському диктатору володимиру путіну.

"Нібито він теж підтвердив зі своєї сторони, що вони вже в найближчий час готові організовувати зустріч. Ми ще чекаємо – звичайно, не відома ані дата, ані місце. Але ми вважаємо, що місце з великою вірогідністю буде в Стамбулі чи Анкарі, тобто в Туреччині", - зазначив очільник делегації.

Доповнення

Як писав УНН, на переговорах у Стамбулі цього тижня українська делегація запропонувала російській стороні мирний договір. Він передбачає, зокрема, 15-річні консультації для вирішення питання тимчасово окупованого Криму.

Також у переговорній групі заявили, що вбачають серед країн-гарантів безпеки України – росію, а Україна погодиться на нейтральний статус, якого раніше вимагала росія.

Українські Національні Новини

Політика