rosiyska-delegatsiya-pribula-do-zhenevi-na-peregovori-zi-ssha

Російська делегація прибула до Женеви на переговори зі США

 • 16687 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Російська делегації прибула до Женеви для участі в переговорах з США щодо гарантій безпеки. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

Повідомляється, що російська делегація в ці хвилини прибула до Женеви.

Цитата

"До складу міжвідомчої делегації увійшли представники МЗС та Міноборони РФ. З боку російського дипвідомства її очолює заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков. Американську дипломатію представить перший заступник держсекретаря США Венді Шерман", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков повідомив, що Росія розчарована сигналами зі США та Брюсселя, які пролунали напередодні зустрічі в Женеві з гарантій безпеки.

Попередні переговори Росії та США з питань безпеки стартують уже сьогодні, 9 січня.

Основна частина переговорів РФ та США щодо України та контролю над озброєннями пройде в Женеві 10 січня.

Контекст

17 грудня Росія надіслала США та НАТО пропозиції щодо безпеки у Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону вступу України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках та припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс отримав останні "пропозиції" Росії, і такий діалог має відбуватися у консультації з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван у телефонній розмові з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим заявив, що США готові вести переговори з Кремлем як безпосередньо, так і через Раду Росія-НАТО та по лінії ОБСЄ. Але Москва має зняти занепокоєння Заходу щодо нарощування її військового потенціалу на кордоні з Україною.

У Держдепартаменті США зазначили, що Сполучені Штати планують розпочати переговори з Росією щодо гарантій європейської безпеки у січні, щоб знизити напруженість навколо України, спричинену розміщенням російських військових на її кордоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу