rosiyska-kompaniya-ne-maye-moralnogo-prava-pozivatisya-do-ukrayinskogo-sudu-nardep-pro-bazhannya-1xbet-vidnoviti-litsenziyi

"Російська компанія не має морального права позиватися до українського суду” – нардеп про бажання 1xBet відновити ліцензії

 • 232431 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Проросійська букмекерська контора 1xBet вирішила через суд оскаржити анулювання ліцензій для роботи в Україні. Однак, на думку народного депутата Михайла Цимбалюка, вона не має в першу чергу на це морального права, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введення санкцій РНБО дозволить назавжди закрити 1xBet в Україні: юрист пояснив механізм

Цитата

“Є зміст закону, а є дух закону. Тут однозначно, що по духу закону ніякі компанії, які мають російське походження чи слід, не мають морального права за духом закону працювати в Україні. І я думаю, що саме цим духом закону мають користуватися судді при ухваленні рішення (щодо позову ТОВ «ТБК», яка представляє 1xBet в Україні, - ред.). Я думаю, що саме зараз у суддівської гілки влади хороша нагода продемонструвати, що вони користуються буквою та духом закону і стоять на боці інтересів нашої держави”, - заявив нардеп.

Цимбалюк зауважив, що наразі треба чітко розібратися чому проросійському букмекеру взагалі були видані ліцензії для роботи в Україні.

“Треба розібратися чи насправді це була службова помилка або недбалість при виданні таких ліцензій. Більше того, мені видається, що влада поки що дуже мляво відноситься до санкційної політики. Під час найближчого засідання Верховної Ради ми будемо це питання також жорстко підіймати”, - наголосив він.

Контекст

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала в Україні під брендом 1хBet, лише після особистого втручання Президента України у процес Бюро економічної безпеки. Раніше ж у Комісії не помічали російського сліду букмекерської компанії.

А тепер - не ініціюють накладення санкцій як на причетних до створення 1xBet росіян - Романа Семіохіна, Сергія Каршкова та Дмитра Казоріна, так і до самої букмекерської контори, яка вже вирішила через суд оскаржити анулювання своїх ліцензій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП