rosiyska-rozvidka-z-2017-roku-mala-dostup-do-politseyskogo-rozsliduvannya-spravi-mh17-zmi

Російська розвідка з 2017 року мала доступ до поліцейського розслідування справи MH17 - ЗМІ

 • 18765 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У 2017 році Служба зовнішньої розвідки Росії завдала серйозного удару по Нідерландам. Хакери, пов'язані з цією службою, проникли до системи голландської поліції, яка в той час також вела кримінальне розслідування за фактом збиття рейсу MH17 над Донбасом, передає УНН з посиланням на De Telegraaf.

Деталі

Так, хакерський злом не був помічений поліцією, але був виявлений завдяки розвідувальній інформації Служби розвідки і безпеки Нідерландів (AIVD), про що вперше повідомила місцева газета De Volkskrant.

Той факт, що російські хакери були в системі поліції, викликав велику паніку, почасти через тривале розслідування MH17, пише видання.

Також повідомляється, що про успішний хакерський злом росіян ніколи не було відомо. Поліція не змогла ні підтвердити, ні спростувати злом, пише видання.

Доповнення

У понеділок в окружному суді Гааги стартувало перше слухання по суті справи про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом.

Контекст

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі, хто знаходилися на борту, 298 людей, загинули.

У 2018 році, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації. У червні 2019 го слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних в причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня минулого року. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених в збиття літака рейсу MH17. Підозрювані - троє громадян Росії і один - України - Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко, яких звинувачують в причетності до трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

Українські Національні Новини

Політика