rosiyska-storona-znovu-stvorila-shtuchni-chergi-na-adminmezhi-z-krimom-dpsu

Російська сторона знову створила штучні черги на адмінмежі з Кримом - ДПСУ

 • 14594 переглядiв

ХЕРСОН-КИЇВ. 16 червня. УНН. Збільшення часу очікування через дії російської сторони та зменшення пасажиро-транспортного потоку через адмінмежу з Кримом фіксують українські прикордонники. Про це кореспонденту УНН повідомив речник Азово-Чорноморського регіональну управління ДПСУ Максим Сорока.

"Сьогодні, незважаючи на меншу кількість транспортних засобів, що прямують до Криму, окупанти знову створюють штучні черги перед контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Чонгар", намагаючись показати навалу "туристів". Станом на 10 годину 16 червня прикордонники фіксують збільшення часу оформлення автівок, що прямують до тимчасово окупованої території, через що вже близько 70 транспортних засобів очікують у штучній черзі. В середньому окупанти за годину пропускають біля 6-9 автівок" - повідомив М.Сорока.

Загалом, кількість автівок, що перетинають адмінмежу в обох напрямках за півроку 2017-го, скоротилась на 75 тисяч у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Тільки за два тижні червня цього року прикордонники оформили на 4 тисячі менше транспортних засобів, ніж у 2016-му.

Ситуація перед контрольними пунктами "Каланчак" та "Чаплинка" стабільна, накопичень немає.

Нагадаємо, у ДПСУ заявили, що окупанти в Криму створюють видимість напливу туристів.

Українські Національні Новини

Суспільство