rosiyske-golosuvannya-v-sevastopoli-ye-yuridichno-nikchemnim-mzs-ukrayini

Російське "голосування" в Севастополі є юридично нікчемним – МЗС України

 • 13635 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Україна не визнає організоване Росією так зване "голосування" з виборів місцевого губернатора, що стартувало 11 вересня в незаконно окупованому Севастополі. Про це у Twitter написала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає УНН.

"Т.зв. "голосування", яке російські окупанти розпочали 11 вересня на тер-ії українського Криму є юридично нікчемним та не буде визнано ні Україною, ні нашими пратнерами. Усі причетні до організації нестимуть відповідальність згідно законодавства України", - зазначила дипломат.

Також у коментарі "Крим.Реалії" Джапарова повідомила, що Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію цього "голосування", в тому числі шляхом посилення санкційного тиску на Росію.

Так, 11 вересня у Севастополі починаються так звані "вибори" підконтрольного Росії губернатора міста, що триватимуть до 13 вересня.

Як повідомляв УНН, раніше голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову Укрпошта принесла лист, автором якого є окупаційний "Верховний суд Республіки Крим".

Українські Національні Новини

Політика