rosiyske-vtorgnennya-v-ukrayinu-stalo-povorotnim-momentom-v-istoriyi-premyer-yaponiyi

Російське вторгнення в Україну стало "поворотним моментом" в історії - прем'єр Японії

 • 502516 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що вторгнення росії в Україну "стало поворотним моментом в історії", пише УНН.

Деталі

Це "потрясло міжнародний порядок дощенту", заявив Кісіда канадській щоденній газеті The Globe and Mail у заяві, опублікованій у четвер.

Японський прем'єр здійснює поїздку до Канади, Італії, Франції, Великої Британії та США, щоб зустрітися з лідерами найбільш промислово розвинених країн перед самітом "Великої сімки" в травні в Хіросімі.

"Моя мета - показати світові сильну волю членів "Великої сімки" у довгостроковій та потужній формі. Водночас ми рішуче відкидатимемо спроби односторонньої зміни статус-кво силою та загрозою, не кажучи вже про застосування, ядерної зброї", - сказав прем'єр.

Саміт у Хіросімі "підтвердить відданість G7 допомоги Україні в її прагненні дати відсіч російським силам", додав японський прем'єр.

Кісіда має зустрітися зі своїм канадським колегою Джастіном Трюдо у четвер.

Очікується, що японська сторона підніме "глобальні виклики безпеки від війни в Україні до агресії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні", на додаток до питань двосторонньої торгівлі та енергетики з канадською стороною під час переговорів у столиці Оттаві.

Кісіда завершить свій тур у Вашингтоні у п'ятницю після зустрічі із президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністра Японії запросили відвідати Україну

Українські Національні Новини

Новини Світу