rosiyski-khakeri-atakuvali-microsoft-v-36-krayinakh-svitu

Російські хакери атакували Microsoft в 36 країнах світу

 • 22102 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Microsoft повідомила про нові кібератаки хакерського угруповання Nobelium щодо користувачів компанії і їх даних в 36 країнах. За даними Microsoft, Nobelium базується в Росії і причетна до атаками на клієнтів SolarWinds в США. Про це йдеться в блозі компанії Microsoft, передає УНН.

Деталі

Більшість атак виявилися безуспішними. Було виявлено тільки три установи, до акаунтів яких хакери отримали доступ, з цими організаціями працюють співробітники компанії.

"Центр аналітики загроз Microsoft відстежує нові дії зловмисника NOBELIUM. Наше розслідування використовуваних методів і тактик триває...", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Microsoft, атаки здійснювалися на IT-компанії (57%), урядові установи (20%) і неурядові організації, аналітичні центри та фінансові сервіси. Активність зафіксували в США (близько 45%), Великій Британії (10%), Німеччині, Канаді та інших країнах, всього їх було 36.

"Ми швидко відреагували, закрили доступ і убезпечили пристрій. Розслідування триває...", - повідомили в Microsoft.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft представила нову операційну систему Windows 11

Доповнення

В кінці травня Microsoft повідомила, що понад 150 організацій з 24 країн світу зазнали масованої кібератаки. Компанія тоді повідомила, що причетне до атаки угруповання Nobelium, що також несе відповідальність за наймасштабніший злом урядових структур США в 2020 році.

Українські Національні Новини

Технології