rosiyski-khakeri-zlili-u-darknet-dani-mayzhe-milyona-kreditok

Російські хакери “злили” у даркнет дані майже мільйона кредиток

 • 20146 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. За оцінками аналітиків компанії з кібербезпеки Q6, приблизно 1 мільйон кредитних карт США та світу були випущений російською злочинною організацією у даркнет. Група, яка називає себе “Усі карти світу”, пропонує іншим злочинцям інформацію про викрадену кредитну картку. Про це інформує телеканал CNBC, пише УНН.

Деталі

Існує невелика ймовірність того, що розкриття вкраденої інформації стосується кредитної картки, якою ви володієте. Варто знати, що існують способи захисту вашої кредитної картки від шахраїв у будь -який час. (Інакше, якщо ви виявите шахрайське стягнення з вашої кредитної картки, зателефонуйте емітенту, щоб виправити ситуацію.)

Перший варіант - заморозити вашу кредитну звітність, яка зазвичай блокує зовнішній доступ до вашого файлу. Це означає, що шахрай не може використовувати вашу особисту інформацію для отримання позики чи створення кредиту, оскільки потенційний кредитор не може перевірити ваш звіт, щоб схвалити заявку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ: кількість шахрайств з банківськими картками зросла за період карантину

Однак, якщо вам потрібно подати заявку на новий кредит, вам доведеться тимчасово скасувати заморожування. В іншому випадку він триватиме, поки ви його не видалите, повідомляє Федеральна торгова комісія.

Крім того, ви повинні попередити фірми, що надають кредитні звіти-Equifax, Experian та TransUnion-найбільші, щоб заморозити ваш звіт у кожній із них.

Ви також можете використовувати короткострокове сповіщення про шахрайство, яке триває один рік. Ці сповіщення відрізняються від заморозок: за попередженням про шахрайство, кредитор, який хоче схвалити заявку, повинен спочатку зв’язатися з вами, щоб переконатися, що запит не від самозванця.

Нагадаємо

Кібербезпека піднялася на перше місце в порядку денному для адміністрації Байдена після серії гучних атак на такі організації, як компанія з управління мережами SolarWinds, компанія Colonial Pipeline, м’ясопереробна компанія JBS та програмна компанія Kaseya завдали шкоди США далеко за межами просто компанії зламали. Деякі напади торкнулися запасів палива та продовольства в деяких районах США.

Українські Національні Новини

Новини Світу