rosiyski-okupanti-zavezli-na-zaes-personal-z-kalininskoyi-aes-energoatom

Російські окупанти завезли на ЗАЕС персонал з Калінінської АЕС - Енергоатом

 • 789928 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Російські загарбники завезли на Запорізьку АЕС персонал з Калінінської АЕС, повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Telegram, пише УНН.

Цитата

"На тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію прибув персонал з Калінінської АЕС. Атомники з рф, вважають окупанти, зможуть працювати на захопленій українській станції. Серед «заїжджих гастролерів» – інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі й інші представники «атомних спеціальностей»", - повідомили в Енергоатомі.

Деталі

За даними НАЕК, "загарбники обіцяють їм підготовку на повномасштабному тренажері". "Але українські інструктори, які мають навчати на ньому, від роботи на ворога відмовилися, й рашисти заблокували їм доступ до робочих місць, - додали в Енергоатомі. - Так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським «гастарбайтерам» тепер немає як. Проте вони вихваляються, що їм запропонували контракти на пів року та ще й пропонують перевезти в Енергодар родини".

"Водночас зрадникам із ЗАЕС, котрі підписали контракт із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», значно зменшили зарплатню. Крім того, колаборантам анонсували ще й скасування трудового стажу та зароблених «за України» відпусток. Бо рашисти вміють лише обіцяти золоті гори, та далі обіцянок справа не йде", - сказано у повідомленні.

Енергоатом вкотре закликав атомників "не підписувати жодних контрактів з ворогом, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє".

Доповнення

МАГАТЕ на початку лютого повідомила, що експлуатаційний стан реакторів ЗАЕС залишається таким самим, як і попередніх тижнів, а саме чотири блоки перебувають у режимі холодної зупинки, а два — у гарячій.

Українські Національні Новини

Політика