rosiyski-pasporti-na-okupovanomu-donbasi-otrimali-mayzhe-600-tisyach-ukrayintsiv-ombudsmen

Російські паспорти на окупованому Донбасі отримали майже 600 тисяч українців - омбудсмен

 • 16185 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Російські паспорти на окупованому Донбасі отримали майже 600 тисячі українських громадян - це чиновники органів місцевої влади, вчителі, лікарі. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Оле Егбергом Міккельсеном, передає УНН.

Деталі

Денісова звернула увагу на той факт, що Росія продовжує, а останнім часом навіть прискорює, свою політику масової видачі паспортів у спрощеному порядку українським громадянам на непідконтрольних уряду територіях України.

Цитата

"Наразі паспорти там (на окупованих територіях Донецької та Луганської областей - ред.) отримали майже 600 тисяч українських громадян - це чиновники органів місцевої влади, вчителі, лікарі. Діють за принципом - якщо ти не отримуєш паспорт – ти не працюєш", - повідомила Денісова.

Раніше 

У прес-центрі МВС Росії повідомили, що майже 530 тис. жителів окупованих районів Донецької і Луганської області за два роки отримали російське громадянство в спрощеному порядку. 

Українські Національні Новини

Політика