rosiyski-prikordonniki-zatrimali-ukrayinskikh-ribalok

Російські прикордонники затримали українських рибалок

 • 18657 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Двоє рибалок з Бердянська, зниклих в Азовському морі 10 травня, затримані прикордонниками Російської Федерації. Про це у коментарі УНН розповіла речник ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлія Баришева.

"Їх затримали прикордонники РФ в місті Єйськ Російської Федерації, Краснодарський край", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ надіслав Москві ноту через затримання українського риболовецького судна

На сьогодні рятувальники ДСНС Запорізької області припинили пошукову операцію, додала Баришева.

"На даний момент я думаю, що цим займаються правоохоронні органи, тому що пошукова операція припинена. Люди живі, один із зниклих рибалок зателефонував дружині", - повідомила вона.

Як повідомили у прес-службі обласного управління ДСНС, повідомлення про зникнення двох рибалок рятувальники отримали напередодні, 11 травня о 9:50. Про це їм розповів капітан-координатор морського рятувального координаційного підцентру, де про це взнали о 6:00 від місцевого населення.

Вказано, що 51-річний та 21-річний чоловіки, жителі Бердянська, 10 травня на човні "Амур" вийшли в море з території бази відпочинку "Іскра" Бердянської коси та не повернулись.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника "Норд" під прапором РФ.

Згодом розвідка заявила про активізацію діяльності кораблів берегової охорони прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря і застерегла українських рибалок від можливих провокацій з боку РФ у відповідь на затримання риболовецького судна "Норд".

Українські Національні Новини

Політика