rosiyski-ta-biloruski-komandi-vidstoronili-vid-zmagan-z-gimnastiki

російські та білоруські команди відсторонили від змагань з гімнастики

 • 175162 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Міжнародна федерація гімнастики (FIG) запровадила санкції проти представників рф та білорусі, повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт на сторінці у Facebook, інформує УНН.

Цитата

"На заклик Української федерації гімнастики Міжнародна федерація гімнастики (FIG) також запровадила санкції проти представників країн-агресорів", - написав Гутцайт.

Деталі

Зокрема, зі слів міністра, санкціями визначено, що:

  • російським та білоруським спортсменам заборонено виступати на міжнародних змаганнях як під національними, так і під нейтральними прапорами.
  • рф та рб позбавили права проводити офіційні міжнародні змагання на їхніх територіях.
  • Європейський гімнастичний союз (European Gymnastics) заборонив участь у змаганнях представникам країн-агресорів. Крім того, відсторонив їх від офіційних посад в організації. FIG цього досі не зробила.

Цитата

«Українська федерація гімнастики готується до конгресу FIG восени, подала кандидатури та братиме участь у виборах до Європейського гімнастичного союзу. Наша позиція незмінна - росія та білорусь мають бути ізольовані від спорту, допоки триває війна, наші території окуповані, а міста потерпають від російських ракет. Я дякую міжнародним партнерам, які підтримують Україну та наші вимоги», - заявив Гутцайт.

Доповнення 

Представники рф та білорусі не зможуть взяти участь у міжнародних змаганнях з сучасного п’ятиборства через відсторонення.

Міжнародна федерація волейболу ввела санкції проти росії та білорусі.

Українські Національні Новини

Спорт