rosiyski-viyskovi-rozignali-mirniy-miting-u-khersoni

Російські військові розігнали мирний мітинг у Херсоні, є інформація про травмованих

 • 262246 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. У середу, 27 квітня, в Херсоні російські окупанти розігнали мирних громадян, застосувавши світлошумові гранати та сльозогінний газ. Жителі Херсону вкотре мітингують проти окупації. Відео з акції поширило у тому числі "Суспільне Херсон", пише УНН.

Цитата

"Мітинг у Херсоні, який анонсували на 10:00, військові рф закидали світлошумовими та зі сльозогінним газом гранатами. Людей на захід зібралось небагато, розповіли очевидці", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У соцмережах стали поширювати відео з місця події. Жителі Херсону вийшли на вулиці з українськими прапорами та гаслами "Херсон - це Україна". Але окупанти вирішили розігнати мирних людей. 

Згодом "Суспільне Херсон" повідомило, що під час розгону мітингу у Херсоні травмувалось двоє людей.

Нагадаємо 

Раніше голова Херсонської ОВА Лагута повідомив, що у захопленій міській раді Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій призначили так званого "голову Херсонської обласної адміністрації" Володимира Сальдо та голову "Херсонської міської адміністрації" Олександра Кобеця.

Повідомлялося з посиланням на західну розвідку, що у планах російської влади - проведення постановочного референдуму в Херсоні для виправдання окупації міста.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення у війні проти Ураїни.

Українські Національні Новини

Політика