rosiyski-zagarbniki-shukayut-vkhodi-do-pidzemnikh-ukriplen-azovstali-nad-zavodom-znovu-stovp-dimu-radnik-mera

Російські загарбники шукають входи до підземних укріплень "Азовсталі", над заводом знову стовп диму - радник мера

 • 145954 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Російські окупанти намагаються розшукати входи до підземних укріплень заводу "Азовсталь" у заблокованому Маріуполі. Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко під час брифінгу, пише УНН.

Цитата

"Прямо зараз йде блокування заводу "Азовсталь". Знову ми бачимо авіанальоти, я так розумію, стратегічної авіації. Тому що чутно дуже потужні вибухи. Люди повідомляють про потужні. Знов потужний стовп диму. І ситуація дуже важка. Я так розумію, після завершення бомбардування росіяни можуть знов спробувати піти в наземний штурм. Але це вони роблять з дня у день. Тому з болем в серці ми продовжуємо спостерігати і сподіватись на вирішення питання", - сказав радник мера Маруіполя.

Він підкреслив при цьому, що територія заводу велика.

"Вони намагаються прорватись, закріпитись. Вони намагаються розшукати входи-виходи в підземні укріплення. Звісно, де шпиталь. Де знаходяться наші захисники. Поки що не дуже вдало. І саме це надає люті новим обстрілам і новому артприкриттю цих наземних операцій", - зазначив Андрющенко.

Доповнення

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомляла, що евакуація з "Азовсталі" у заблокованому Маріуполі розпочнеться з порятунку важкопоранених, українська сторона хоче, щоб був підписаний документ, як саме відбуватиметься евакуація з заводу.

Українські Національні Новини

Суспільство