rosiyskikh-tenisistiv-vidstoronyat-vid-vimbldonu

Російських тенісистів відсторонять від Вімблдону

 • 191720 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Російським тенісистам буде заборонено брати участь в Вімблдоні в червні, і це рішення не дозволить чинній другій ракетці світу Даніілу Медведєву зіграти в третьому турнірі Великого шолома цього сезону, повідомляє Sportico, пише УНН.

Деталі

Тенісний турнір, який щорічно проводиться у All England Club в Лондоні, виділиться з решти тенісного світу, відмовившись дозволити росіянам брати участь у змаганнях, за словами людини, знайомої з рішенням.

З початку вторгнення в Україну у лютому російським тенісисткам дозволили залишитися в ATP та WTA Tours.

Минулого місяця міністр спорту Великої Британії Найджел Хаддлстон запропонував не допускати Медведєва та його колег-російських тенісистів до змагань на Вімблдоні, якщо вони якимось чином не запевнять уряд у тому, що не підтримують путіна.

Неясно, чи поширюється заборона рівною мірою на білоруських спортсменів, яким також заборонили брати участь у недавніх спортивних змаганнях через тісні зв'язки уряду з росією, відзначає видання.

Доповнення

Вімблдон стане черговим міжнародним спортивним майданчиком, де росіянам не дозволять брати участь у змаганнях на тлі війни рф проти України.

Наприкінці лютого МОК рекомендував заборонити російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях. Ця потужна заява призвела до того, що російські команди та окремі особи були усунені від участі у Паралімпійських іграх та десятках інших великих міжнародних спортивних заходів. Російська футбольна команда була виключена із кваліфікації на чемпіонат світу серед чоловіків наприкінці цього року. Раніше цього тижня російські та білоруські бігуни були усунені від участі у Бостонському марафоні.

У тенісі російським та білоруським спортсменам дозволено продовжувати змагатись, але їм заборонено робити це під ім'ям або прапором своєї країни. ATP та WTA також поки відмовилися від спільного турніру, запланованого на жовтень у Москві.

Повідомляється, що Відкритий чемпіонат Франції, наступний турнір Великого шолома у календарі, не планує заважати росіянам чи білорусам грати наступного місяця.

Окрім Медведєва, який якийсь час на початку цього року посідав перше місце у світовому рейтингу, до топ-100 входять ще троє росіян — Андрій Рубльов (№8), Карен Хачанов (№26) та Аслан Карацев (№30). У жіночому рейтингу їх вісім, у тому числі №15 Анастасія Павлюченкова та №26 Дар'я Касаткіна. Є кілька інших високопоставлених білорусок, у тому числі №4 Аріна Соболенко та №18 Вікторія Азаренко, дворазова переможниця турнірів Великого шолома.

Призовий фонд Вімблдона минулого року становив близько 45,5 мільйонів доларів. Чемпіони у чоловічому та жіночому одиночному розряді забрали додому близько 2,2 мільйона доларів кожен.

Українські Національні Новини

Політика