rosiyskiy-biznes-partner-rozshukuvanogo-tarpana-nezakonno-peretinav-kordon-ukrayini

Російський бізнес-партнер розшукуваного Тарпана незаконно перетинав кордон України

 • 221390 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Резидент російської федерації, бізнес-партнер розшукуваного Руслана Тарпана Раміль Шайдуллін незаконно перетинав кордон України. Про це повідомляє УНН з посиланням на аналітичний портал Clarity Project.

Деталі

Зокрема, Шайдуллін наприкінці 2019 року був затриманий прикордонниками через порушення митних правил.

Цитата

“13.12.2019 року о 20 год. 50 хв. в оглядовому залі Відліт Міжнародного аеропорту Одеса в зоні діяльності митного поста Міжнародний аеропорт Одеса Одеської митниці Держмитслужби, проходив митний контроль гр. ОСОБА_1 , який відбував з України до Туреччини літаком В-738 , авіакомпанії Турецькі а/л , рейсом №468 сполученням Одеса - Стамбул.

Формою проходження митного контролю гр. ОСОБА_1 (Шайдуллін, - ред.) обрав проходження через зону (коридор) спрощеного митного контролю зелений коридор, що належним чином інформаційна обладнана, тим самим шляхом вчинення дій заявила про відсутність у неї товарів, які під час переміщення через митний кордон України громадянами підлягають обов'язковому письмовому декларуванню, а також на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони або обмеження.

Після проходження гр. ОСОБА_1 (Шайдуллін, - ред.) зони митного контролю зеленого коридору , на вимогу інспектора митниці пред'явити наявні у нього валютні цінності, гр. ОСОБА_1 надав іноземну валюту у розмірі 16 337 доларів США.

У відповідності до ч. 1 ст. 458 МК України, порушення митних правил є адміністративним правопорушенням, яке являє собою протиправні винні (умисні або з необережності) дії чи бездіяльність, що посягають на встановлений порядок переміщення товарів через митний кордон України”, - заявили у суді.

Враховуючи вищевикладене, суддя постановив визнати Шайдулліна у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на нього штрафу в розмірі 1 700 гривень.

Нагадаємо

Раміль Шайдуллін - громадянин рф, який є учасником низки компаній в України (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”) спільно з ексдепутатом, головним підозрюваним у справі щодо розкрадання мільйонів держкоштів на проекті “Глибоководний випуск” Русланом Тарпаном.

Тарпан й досі продовжує свою бізнес-дружбу із Шайдулліним і зараз - після початку війни рф проти України. Принаймні у квітні місяці вони разом подорожували до Папуа Нової Гвінеї.

Руслан Тарпан ще з 2017 року переховується за кордоном. Наразі прокуратура займається підготовкою до його екстрадиції в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП