rosiyskiy-deputat-poyasniv-chomu-vin-siv-u-krislo-spikera-gruzinskogo-parlamentu

Російський депутат пояснив, чому сів у крісло спікера грузинського парламенту

 • 15529 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Депутат російської Держдуми РФ Сергій Гаврилов після повернення до Росії пояснив, чому він сів у крісло спікера грузинського парламенту на Міжпарламентській асамблеї православ'я, що спричинило акції протестів у Тбілісі. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Коммерсант", передає УНН.

"Ніяких недомовок щодо цього не було. Куди мене запрошує сісти приймаюча сторона - там я і розміщуюсь. За протоколом це почесне місце відводиться саме головуючому Генасамблеї, а не секретарям. А Генеральну асамблею веде тільки президент Міжпарламентської асамблеї православ'я – у даному випадку я", - заявив Гаврилов.

Він зазначив, що на такому ж місці засідав у національному парламенті Греції, у ліванському парламенті, в інших парламентах, "і не було ніяких проблем".

"Звичайно, я готовий працювати хоч на приставному стільчику – чесно, я скромна людина і не женуся за почестями. Ми коректно почали вести захід. Я знову подякував грузинській стороні за організацію, за душевність, за гостинність. Ми піднесли подарунки і почали обговорювати наші запитання. Не було ніяких проблем" - додав Гаврилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол України в Грузії покинув з'їзд міжпарламентської асамблеї в знак протесту

Нагадаємо, що 20 червня учасники акції протесту в Тбілісі увірвалися в будівлю парламенту.

Також учасники протестів в Тбілісі розгромили офіс правлячої партії "Грузинська мрія".

Грузинська опозиція планує знову зібратися на проспекті Руставелі в Тбілісі о 19:00 у п'ятницю.

Українські Національні Новини

Новини Світу