rosiyskiy-milyarder-deripaska-vigrav-pozov-do-oleksiya-navalnogo

Російський мільярдер Дерипаска виграв позов до Олексія Навального

 • 18813 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Арбітражний суд Москви зобов'язав Олексія Навального видалити частину програми "Навальний Live" від 2019 року, в якій опозиційний політик звинуватив мільярдера Олега Дерипаску у корупції. Тоді Навальний, зокрема, заявив, що Дерипаска "користується незаконною підтримкою держави під час зайняття бізнесом, отримуючи безповоротні кредити". Про це пише УНН з посиланням на Радіо.Свобода.

Деталі

Також суд зобов'язав відповідача виплатити Дерипасці один рубль, як компенсацію моральної шкоди та опублікувати протягом місяця спростування в газеті "Комерсант".

Зазначається, що у своєму позові мільярдер вимагав спростування від Навального, проте суд нагадав представникам Дерипаски, що канал в YouTube заблокований на вимогу Роскомнагляду. Тоді адвокати позивача, як майданчик для спростування та запропонували "Комерсант", мотивуючи це тим, що журналісти видання перебували у залі судових засідань.

"Вирішили, що це буде смішно", - пояснив один із представників Дерипаски.

Доповнення

Російський мільярдер Олег Дерипаска неодноразово був героєм антикорупційних розслідувань Олексія Навального та його команди. В одному з останніх таких розслідувань стверджувалося, що приватними літаками, будинками та готелями, які належать бізнесмену, безоплатно користуються родичі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Додамо

Олексій Навальний зараз перебуває в ув'язненні. Опозиціонера було заарештовано у січні після повернення до Росії з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння отрутою "Новачок". 2 лютого за рішенням суду Навальний був відправлений до колонії у місті Покрові у Володимирській області відбувати термін в кримінальній справі, за якою його було засуджено до умовного терміну.

Українські Національні Новини

Новини Світу