rosiyskiy-plavuchiy-chornobil-virushiv-do-arktiki

Російський "плавучий Чорнобиль" вирушив до Арктики

 • 10588 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Російська плавуча атомна електростанція "Академік Ломоносов", яку вчені встигли охрестити як "плавучий Чорнобиль", розпочала мандрівку до арктичного портового міста Певек, передає УНН з посиланням на euronews.

Корабель буде введений в експлуатацію в наступному році в місті Певек на узбережжі Чукотки на далекому сході Росії, звідки він буде надавати ядерну енергію нафтовим вишкам і самому місту.

Проте екологи Greenpeace застерігають, що розміщення "Академіка Ломоносова" у морі "виглядає як балансування атомної електростанції на дерев'яному піддоні, встановленому в найсуворіших водах світу".

Організація вважає, що історія інцидентів з російськими атомними криголамами і підводними човнами повинна послужити попередженням.

Група екологів також прагне, щоб судно, яке буде зберігати ядерні відходи на борту протягом дванадцяти років, має піддаватися незалежному моніторингу з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, минулого місяця , до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у Києві відбулись дні пам'яті, тижні здоров'я для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС тощо.

Українські Національні Новини

Новини Світу