rosiyskiy-sud-u-krimu-zobovyazav-ptsu-znesti-khram-u-yevpatoriyi

Російський суд у Криму зобов'язав ПЦУ знести храм у Євпаторії

 • 11910 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Підконтрольний Росії Євпаторійський міський суд зобов'язав Православну церкву України знести храм в Євпаторії. Про це йдеться в рішенні, опублікованому на сайті суду, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Зобов'язати в солідарному порядку відповідачів провести роботи з демонтажу зведеної будови, а саме: стрічкового фундаменту і зведеного на ньому будівлі з дерев'яних брусів (зруб) заввишки понад 10 метрів", – йдеться в документі.

Також повідомляється, що рішення може бути оскаржене протягом місяця.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) засудив рішення російського суду в Євпаторії, який зобов'язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Радянські безбожники здається не додумалися до такого, щоб вірян зобов'язувати руйнувати власні храми. Окупанти в Криму "ім'ям Росії" рішенням заочного "судового засідання" зобов'язали суспільство в честь "Неопалимої Купини" в Євпаторії знести її храм. Якщо не покаються і не зупиняться, то нехай Господь знесе тих, хто стоїть за таким святотатством і блюзнірством!" – написав архієпископ Євстратій.

Представництво президента України в АР Крим рішуче засуджує рішення російського суду в Криму, який зобов'язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії.

Як говориться в повідомленні, представництво вбачає підстави для чергових переслідувань жителів Криму за релігійною ознакою.

"Вважаємо неприпустимим порушення свободи діяльності релігійних організацій на тимчасово окупованій території України в Криму і вимагаємо від окупаційної влади припинити порушення прав релігійних громад та переслідування Православної церкви України на півострові", – йдеться в повідомленні.

Раніше російська адміністрація Євпаторії звернулися до суду, щоб ПЦУ знесла церква і звільнила територію, на якій вона розташована.

24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

Нагадаємо, раніше архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що влада Криму вимагає "звільнити приміщення" Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі. Російська влада Криму направила припис про "звільнення приміщень" собору.

У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну церкву України.

Комітет ООН з прав людини двічі просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної церкви України з кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

Влада Криму стверджує, що не отримувала рекомендацій ООН щодо храму ПЦУ в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Суспільство