rosiyskiy-sud-vidmovivsya-vipusti-z-pid-varti-figuranta-spravi-khizb-ut-takhrir-ibragimova

Російський суд відмовився випустити з-під варти фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Ібрагімова

 • 17607 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. У Росії суд скасував апеляційну скаргу про продовження запобіжного заходу на 6 місяців у справі спеціаліста в області арабської мови Ісмета Ібрагімова, який є фігурантом однієї зі "справ Хізб ут-Тахрір". Рішення залишили чинним, повідомляє УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Деталі 

Адвокат Айдер Азаматов наполягав на відсутності підстав утримувати Ібрагімова у слідчому ізоляторі далеко від сім’ї і просив застосувати до нього IV Женевську конвенцію, як до громадянина України.

Суд почався із запізненням, процес вівся за допомогою відеоконференцзв’язку.

Ібрагімов залишиться під арештом до 1 липня 2021 року.

За словами адвоката, 25 березня в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону відбудеться розгляд кримінальної справи Ібрагімова по суті, підсудний буде присутній в залі разом зі своїм адвокатом.

Довідково

Ісмета Ібрагімова затримали 7 липня 2020 року в селищі Курци в окупованому Росією Криму. В цей же день затримали ще шістьох кримських татар. Ібрагімову інкримінують організацію діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка, на відміну від України, у Росії заборонена.

Що було раніше 

У Криму фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Ібрагімова звинуватили у скоєнні злочину за статтею 205.5 Кримінального кодексу Росії (“Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації”).

Українські Національні Новини

Політика