rosiyskiy-ta-ukrayinskiy-ombudsmeni-domovilisya-pro-obmin-spiskami-tyazhko-poranenikh

Російський та український омбудсмени домовилися про обмін списками тяжко поранених

 • 986356 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова повідомила, що провела онлайн-зустріч з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем. У переговорах, за її словами, також брав участь Головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

За словами Москалькової, сторони "домовилися про сприяння в обміні списками тяжкопоранених, які підлягають репатріації", а також про допомогу силовим органам у "поверненні громадян, які підлягають депортації".

Українська сторона переговори Москалькової з Лубінцем поки не коментувала.

У січні обидва омбудсмени проводили очну зустріч у Туреччині, вони також зустрічалися в Брюсселі.

У четвер Лубінець заявив в інтерв'ю українському суспільному мовнику "Суспільне", що останнім часом у нього з'явився "стриманий оптимізм" щодо ставлення Москви до українських військовополонених, проте переговори з Москальковою "проходять важко".

Нагадаємо

Наразі опрацьовується питання щодо можливості організації так званого гуманітарного коридору, через який можна було б дозволити звільняти за посередництва Туреччини українських військових, цивільних, які потрапили до катівень Росії. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар.

Українські Національні Новини

Війна