rosiyskiy-yaderniy-bezpilotnik-poseydon-rozvivatime-shvidkist-ponad-200-km-god-zmi

Російський ядерний безпілотник "Посейдон" розвиватиме швидкість 200 км/год – ЗМІ

 • 50963 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Російський стратегічний безпілотний підводний апарат "Посейдон", про створення якого в березні минулого року оголосив президент РФ Володимир Путін, отримає максимальну підводну швидкість ходу понад 200 км/год. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі, передає УНН.

"Безпілотник, який покинув підводний човен-носій, буде йти до мети на глибині понад 1 км зі швидкістю 200 км/год і більше (близько 110 вузлів)", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, "як і в випадку з ракето-торпедою "Шквал", безпілотник "Посейдон" рухатиметься на максимальній швидкості в повітряній каверні (навколо апарату буде утворюватися порожнина з водяною парою - ред.), що значно знижує опір середовища".

Також, як повідомило джерело, "на шляху до мети "Посейдон" буде безперервно маневрувати по курсу і глибині, що з урахуванням швидкості та максимальної глибини ходу більше 1 км робить поразку безпілотника існуючими сьогодні у ймовірного противника засобами неможливою".

Крім того, зазначається, що максимальна підводна швидкість сучасних атомних підводних човнів складає близько 60 км/год, або 30-35 вузлів, торпед – в районі 90 км/год, або до 50 вузлів. А російська ракета-торпеда "Шквал", яка обладнана реактивним двигуном, може, за різними даними, йти під водою зі швидкістю 370 км/год, або до 200 вузлів, але на дистанцію трохи більше 10 км і на малій глибині.

Нагадаємо, що в Росії почалися підводні випробування ядерного безпілотного апарату "Посейдон".

Раніше президент РФ Володимир Путін пригрозив новітньою зброєю, яка не має аналогів.

Українські Національні Новини

Новини Світу