rosiyskogo-generala-viklikali-u-viyskovu-prokuraturu-v-spravi-schodo-okupatsiyi-krimu

Російського генерала викликали у військову прокуратуру в справі щодо окупації Криму

 • 16198 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Головна військова прокуратура викликала для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження начальника Берегових військ ЧФ РФ - генерал-майора Олександра Острикова у справі щодо окупації Криму. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив прокурор військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

"Генерал-майор Олександр Остриков брав безпосередню участь у окупації Криму Росією, у цій справі його викликають", - сказав Р.Кравченко.

Він зазначив, що О.Остріков є громадянином РФ, а саме кримінальне провадження щодо окупації Криму налічує багато підозрюваних.

Додамо, відповідна повістка опублікована на сайті ГПУ. Згідно з документом, О.Остриков викликається старшим слідчим в особливо важливих справах Головної військової прокуратури ГПУ Приймачком на 9:00 27 лютого 2017 року.

Як вказано у повістці, його підозрюють у скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України , ч.4 ст.27 (співучасті чи посібництві у скоєнні злочину), ч.1 ст. 111 (державній зраді), ч.2 ст.28 (вчиненні злочину групою осіб за попередньою домовленістю), ч.2 ст 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) ККУ.

Нагадаємо, військова прокуратура направила до суду справу щодо командувача ЧФ РФ О.Вітка.

Також нагадаємо, ГПУ перевірить угоду про продовження базування ЧФ РФ в Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП