rosspozhivnaglyad-bilshe-60-rosiyan-pomiraye-u-zvyazku-z-nepravilnim-kharchuvannyam

Росспоживнагляд: більше 60% росіян помирає у зв'язку з неправильним харчуванням

 • 6557 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Більше половини смертей росіян пов'язані з неправильним харчуванням, передає УНН з посиланням на дані Росспоживнагляду.

"Близько 63% смертей у Росії пов'язані з аліментарно-залежними захворюваннями (хвороби, пов'язані з прийомом їжі - ред.), а поширеність ожиріння серед жінок у 2-2,5 рази вище, ніж серед чоловіків", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що вирішенням проблеми може стати інформування споживачів про склад продуктів. Для цього в Росспоживнагляді придумали нове маркування продуктів - "Світлофор". Червоний колір призначений для продуктів з високим вмістом солі, цукру і жирних кислот, жовтий - для продуктів з середнім вмістом цих речовин, а зелений - з низьким.

"Добровільне маркування "Світлофор" дозволяє споживачу зробити свій раціон більш збалансованим, що сприяє підвищенню якості та тривалості життя населення нашої країни", - говорять у Росспоживнагляді.

Нагадаємо, як писав УНН, в Україні парламент підтримав законопроект, який повністю змінює правила маркування продуктів харчування.

Також документ передбачає посилення відповідальності у вигляді збільшення штрафів за обман споживача.

Відзначимо, що за оцінками експертів, продовольчий ринок України переповнений фальсифікованими товарами.

Депутат Сергій Тригубенко переконаний, що не останню роль у цьому зіграв мораторій на перевірки бізнесу, який діяв в Україні з 2014 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу