rozbivali-vitrini-ta-kidali-kaminnyam-u-kopiv-v-ispaniyi-protestuyut-nepovnolitni

Розбивали вітрини та кидали камінням у копів: в Іспанії протестують неповнолітні

 • 20785 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. На вулицях Барселони п'яту ніч протестують активісти проти засудження іспанського репера. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Акція протесту в Барселоні в суботу, 20 лютого, переросла у сутички між поліцією та членами соціальних груп, які влаштовували вуличні барикади та розбивали вітрини магазинів.

Невеликі групи, що складаються в основному з молоді, зібралися через годину після того, як кілька тисяч іспанців протестували у столиці Каталонії.

Поліцію закидали камінням після маршу в каталонському місті Ллеїда. Регіональні поліцейські сили Каталонії заявили, що в місті Таррагона також спостерігається непокір. Там активісти кидали скляні пляшки в поліцейських та розбивали вітрини магазинів.

Поліція повідомила про щонайменше 11 арештів за день, серед них - троє неповнолітніх. Загалом, з моменту арешту Хаселя у вівторок було затримано близько 90 людей та понад 100 людей поранено.

Що було раніше

Каталонського репера Пабло Аселя звинувачують у прославленні тероризму та образі королівської сім’ї у своїх піснях. Суд виніс відносно нього рішення про арешт строком на дев’ять місяців. У вівторок поліція штурмувала будівлю університету, де Асель забарикадувався і заарештувала його, провокуючи мітинги та заворушення в Барселоні та інших містах Каталонії.

17 лютого тисячі людей вийшли на акції протесту у Мадриді та Барселоні проти затримання каталонського репера Пабло Аселя. Поліція заарештувала 18 людей, тоді як 55 отримали поранення, серед них — 25 офіцерів.

Заворушення, якими завершилися акції протесту в Іспанії проти арешту засудженого репера Пабло Аселя, не мають нічого спільного із захистом свободи самовираження. Таку думку висловила в четвер віцепрем’єрка королівства Кармен Кальво в інтерв’ю радіостанції Cadena SER.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП