rozdilennya-potoku-avto-zaplanuvali-u-pp-yagodin-na-kordoni-z-polscheyu

Розділення потоку авто запланували у ПП "Ягодин" на кордоні з Польщею

 • 10437 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У пунктах пропусках “Краківець” та “Рава Руська” на кордоні України з Польщею триває експеримент із розділення потоку автотранспорту, на черзі - “Ягодин”. Про це УНН повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

"За ініціативою Держприкордонслужби запроваджено експеримент з розмежування смуг руху транспорту перед пунктами пропуску “Рава Руська” та “Краківець”. Він передбачає відокремлення напрямків для транспортних засобів української та іноземної реєстрації, які прямують з України. В найближчий час експеримент також розпочнеться і перед пунктом пропуску "Ягодин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розроблено нові технологічні принципи контролю. "Серед яких принцип однієї зупинки автомобіля, контроль громадян без їх виходу з транспортних засобів, поєднання зон прикордонного та митного контролю, виключення дублювання функцій тощо. Після апробації планується їх широке запровадження в більшості пунктах пропуску, у першу чергу на кордоні з Польщею", - додали у відомстві.

У ДПСУ додали, що вживають усіх можливі заходи, аби забезпечити безпеку та комфорт осіб, які перетинають державний кордон, прогнозуючи можливе збільшення кількості автотранспорту у пунктах пропуску через кордон у весняно-літній період.

Вказано, що на кордоні з ЄС функціонує 18 міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення, більшість з яких - на кордоні з Польщею та Угорщиною.

Нагадаємо, у ДПСУ раніше повідомили, що експеримент з розмежування смуг на кордоні з Польщею показав свою ефективність.

Українські Національні Новини

Суспільство