rozdililisya-mayzhe-navpil-doslidzhennya-pokazalo-yak-ukrayintsi-otsinyuyut-rozvitok-krayini

Розділилися майже навпіл: дослідження показало, як українці оцінюють розвиток країни

 • 16454 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Розвиток України хоч і повільний, але помітний для 47% українців, а 46% - вважають, що Україна стагнує і життя в ній стає все більш нестерпним. Такі дані соціологічного дослідження повідомив під час презентації заступник директора КМІС Антон Грушецький, передає кореспондент УНН.

"47% респондентів вважають, що Україна може і повільно, але розвивається і перетворюється на розвинену державу. Водночас, 46% обрали протилежне судження, що Україна стагнує і життя стає все більш нестерпним. В іншій парі суджень 41% вважає, що Україна, як країна, зшивається і йде шляхом об’єднання проти 46%, які вважають, що Україна розколюється і йде до розколу", - сказав Грушецький.

Також він підсумував, що загалом третина українців (32%) - дотримують оптимістичної оцінки ситуації в країні, натомість 34% - вважають негативною ситуацію в країні.

Додамо, всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 26 по 30 квітня 2020 року. Було опитано методом інтерв’ю 1500 респондентів за вибіркою репрезентативною для дорослого населення всієї України, крім тимчасово непідконтрольних територій окремих районів Донбасу і Криму. Похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Нагадаємо, у разі проведення президентських виборів, Зеленського підтримали б понад 40% українців – дослідження.

Українські Національні Новини

Економіка