rozenko-zaprosiv-v-ukrayinu-direktora-institutu-natspamyati-polschi

Розенко запросив в Україну директора Інституту нацпам’яті Польщі

 • 1096 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що запросив до України директора Інституту національної пам’яті Польщі Ярослава Шарека для обговорення питання щодо відновлення співпраці між двома інститутами. Про це віце-прем’єр повідомив у коментарі УНН.

“У Харкові при зустрічі з віце-прем’єр-міністром Глінським і заступником міністра закордонних справ Польщі я офіційно запросив керівника Інститут національної пам’яті Польщі приїхати в Київ й обговорити питання відновлення співробітництва між двома інститутами національної пам’яті. А також обговорити велике коло питань, починаючи від відновлення історичної справедливості і завершення тих питань, про які говорить польська сторона щодо відновлення проведення спільних досліджень як на території Польщі, так і на території України”, — розповів віце-прем’єр.

За словами Розенка, найближчим часом буде направлений відповідний лист із запрошенням директору Інституту національної пам’яті відвідати Україну.

“Ми чекаємо, що є шанси для того, щоб наша тісна взаємодія лише посилювалася”, — додав він.

Нагадаємо, у Харкові віце-прем’єр-міністри України та Польщі Павло Розенко та Пьотр Глінський взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Катинського злочину. Вони поклали вінки до Меморіалу жертвам тоталітаризму, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та взяли участь у богослужінні.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за зміну скандального закону про Інститут національної пам’яті, у якому забороняється “бандеризм” та публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Українські Національні Новини

Політика